Procurorii DNA cer instantei supreme, care va judeca dosarul in care sunt acuzati premierul Victor Ponta si senatorul Dan Sova, confiscarea de la acestia a peste 3,7 milioane de lei, aratand ca, pana la finalul anchetei, CE Oltenia nu s-a constituit parte civila.

Premierul Victor Ponta a fost trimis in judecata, joi, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru 17 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, potrivit Mediafax.

In acelasi dosar vor fi judecati senatorul Dan Sova, Laurentiu-Dan Ciurel, in calitate de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), si Laurentiu-Octavian Graure, in calitate de director economic al CET.

DNA a aratat, in actul de sesizare a instantei, ca "in cauza au fost dispuse masuri asiguratorii asupra bunurilor inculpatilor, asa cum rezulta din ordonantele nr. 122/P/2012 din datele de 13 iulie si nr. 122/P/2012 din 15 septembrie". "In temeiul disp. art. 112 alin. 1 lit. e C.p.p., instanta urmeaza sa dispuna confiscarea sumei de 181.439,98 lei dobandita de catre inculpatul Ponta Victor-Viorel in temeiul conventiei de conlucrare si confiscarea sumei de 79.641,11 lei reprezentand contravaloarea dreptului de folosinta a autoturismului Mitsubishi, sume de bani provenite din savarsirea de infractiuni", au scris procurorii in rechizitoriul trimis instantei.

In cazul lui Dan Sova, procurorii cer instantei sa dispuna confiscarea sumei de 3.455.755,27 lei, care ar fi fost dobandita de acesta "prin savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si ulterior spalata de acesta, in masura in care nu serveste la despagubirea persoanei vatamate, Complexul Energetic Oltenia". Anchetatorii au mai aratat ca, pe latura civila, "Complexul Energetic Oltenia nu a comunicat pana in prezent daca se constituie parte civila in cauza.

Citeste si:
Conectarea caselor de marcat la ANAF: Vedem luminita de la capatul...
Conectarea caselor de marcat...

Totodata, ANAF s-a constituit parte civila in cadrul procesului penal, cu suma de 126.979,73 de lei, pentru recuperarea prejudiciului produs bugetului de stat prin fapta de evaziune fiscala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Stingerea eronata a debitelor stabilite prin decizii de impunere
Setari Cookie-uri