Directorii adjuncti Giovana Soare si Madalin Mihailovici, din cadrul Apa Nova Bucuresti, s-au prezentat marti la DNA Ploiesti, unde au fost citati in calitate de martori in dosarul de coruptie in care este implicat furnizorul de apa, Soare spunand ca la nivelul companiei nu s-au produs ilegalitati.

Madalin Mihailovici, director adjunct in cadrul companiei, care se ocupa de Departamentul Transport Ape Uzate, Caseta si Statia de Epurare Glina, si Giovana Soare, care detine aceeasi functie, care raspunde de Departamentul Operational si de cel de Resurse Umane din companie, s-au prezentat, marti, la DNA Ploiesti, unde au fost citati alaturi de directorul executiv al Apa Nova Bucuresti, Mihai Savin, si de directorul financiar-contabil Irina Munteanu, scrie Mediafax.

Toti cei patru au fost citati ca martori in dosarul in care procurorii cerceteaza fapte de trafic si cumparare de influenta comise de reprezentanti ai Apa Nova in Romania. In momentul in care a ajuns la DNA, directorul adjunct Giovana Soare a spus ca nu stie nimic despre plata unor comisioane sau despre plati ilegale care ar fi fost facute la Apa Nova, ea explicand ca majorarile de tarife facute in mai multe randuri in ultimii ani se justifica prin investitiile efectuate de compania din grupul Veolia in Romania.

Apa Nova niciodata, in timp de 15 ani, nu a facut vreo ilegalitate nici in contractul de concesiune, nici cu achizitiile acesteia, nici cu ajustarile tarifare", a spus Soare. Intrebata despre relatia cu Costin Berevoianu pus sub acuzare in acest dosar, directoarea de Resurse Umane a spus ca acesta nu a fost niciodata angajatul Apa Nova si nu a figurat niciodata pe statele de plata ale companiei. Intrebata daca Apa Nova "e curata ca apa", Soare a raspuns: "Apa Nova e curata ca apa".

Giovana Soare si Madalin Mihailovici nu au intrat inca la audieri la DNA Ploiesti intrucat procurorii nu au terminat de audiat alti doi martori din acest dosar, si anume pe directoarea Irina Munteanu si pe fostul director al Politiei locale Ploiesti Cristinel Toader.

Marti dimineata, a fost audiat ca martor, la DNA Ploiesti, timp de doua ore, si directorul executiv al companiei Apa Nova Bucuresti, Mihai Savin, care se ocupa de achizitiile publice in cadrul companiei, la iesirea de la audieri el negand ca in cadrul companiei s-ar fi facut ilegalitati legate de contractul de concesiune sau ca s-ar fi cumparat aparate de filaj.

Costin Berevoianu, fostul consilier al primarului suspendat Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si omul de afaceri Ovidiu Semenescu, au fost retinuti, joi seara, de DNA Ploiesti in dosarul de coruptie in care este vizata compania Apa Nova, ulterior fiind pusi sub control judiciar de Tribunalul Prahova.

Joi, procurorii DNA Ploiesti au ridicat documente de la Apa Nova, Primaria Sectorului 1 si Primaria Capitalei, intr-un dosar care vizeaza fapte de coruptie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societatii. De asemenea, anchetatorii au facut perchezitii si la cinci locuinte si sedii de firme care au legatura cu faptele vizate. Vineri, procurorii DNA Ploiesti au ridicat documente de la sediul Apa Nova Ploiesti, care are contract cu autoritatile din municipiu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri