6 Octombrie 2015

Solutie legislativa antiplagiat: Crearea unui registru electronic national, in care sa fie verificate toate lucrarile stiintifice



Un proiect legislativ initiat de deputatul PSD Mihai Sturzu ar putea sa ofere in cele din urma o solutie la criza plagiatului cu care se confrunta de cativa ani mediul universitar din Romania. Este vorba despre crearea unui Registru Electronic National al Lucrarilor Stiintifice, administrat de Biblioteca Nationala. Mediul universitar saluta initiativa, dar are cateva sugestii pentru asigurarea succesului unui astfel de demers, scrie Adevarul.

Proiectul a fost depus joi la Parlament si va intra mai intai in dezbaterea Senatului, care este prima Camera sesizata, Camera Deputatilor fiind for legislativ decizional. Mai exact, initiativa prevede infiintarea unui Registru Electronic National al Lucrarilor Stiintifice, care sa fie depozitarul in format electronic al lucrarilor stiintifice, adica teze de doctorat, de masterat, de licenta, analize cu caracter stiintific, realizate in unitatile de invatamant superior, institutele si centrele de cercetare finantate din fonduri publice, precum si cele realizate in cadrul proiectelor de cercetare finantate partial sau in intregime din fonduri publice.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.



Citeste si