"Pe baza analizei de risc si a informatiilor furnizate de institutii specializate, au fost identificate si instrumentate fenomene de frauda cu implicatii fiscale negative semnificative asupra bugetului statului. Astfel, inspectorii antifrauda fiscala au investigat lanturi tranzactionale organizate in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale si au cuantificat prejudicii cauzate bugetului statului in valoare totala de peste 2,80 miliarde de lei, echivalentul a 635,24 milioane de euro", se arata intr-un comunicat al ANAF citat de Mediafax.

Astfel, inspectorii antifrauda au instituit masuri asiguratorii asupra unor active patrimoniale identificate in valoare totala de peste 1,89 miliarde lei (429,24 milioane euro), pentru a se asigura de recuperarea acestor prejudicii.

Acestia au mai constatat 22.721 de incalcari ale legislatiei financiar-contabile, pentru care au dispus sanctiuni de peste 192,64 milioane lei (43,58 milioane euro), din care 23 milioane euro reprezinta amenzi contraventionale, iar confiscarile de bunuri si venituri ilicite au fost in cuantum de 20 milioane euro. Totodata, inspectorii au suspendat activitatea comerciala a 762 puncte de lucru.

Sursa foto: Mediafax Foto