UPDATE: Omul de afaceri prahovean Mihai Matei, acuzat de fraude cu fonduri europene, cu un prejudiciu de doua milioane de euro, a fost retinut de catre procurorii DNA Ploiesti, marti seara, la finalul a peste 12 ore de perchezitii si audieri. La iesirea de la DNA, acesta nu a facut nicio declaratie. Potrivit unor surse judiciare, sotia omului de afaceri, Aura Matei, suspecta in acelasi dosar, a fost pusa sub control judiciar.

Mihai Matei, care controleaza mai multe firme, intre care si societatea Matero Ama, care in ultimii ani a avut mai multe contracte cu Consiliul Judetean Prahova, a fost scos incatusat, marti seara, din sediul DNA Ploiesti, la finalul catorva ore de audieri.

Potrivit unor surse judiciare, Matei Mihai, care controleaza firma Matero Ama, ar fi stat, marti, timp de aproximativ opt ore la perchezitii facute de catre procurorii DNA la sediul firmei, dar si la locuinta sa, intr-un dosar de coruptie in care omul de afaceri este suspectat de deturnare de fonduri europene, scrie Mediafax.

Perchezitiile au avut loc in municipiul Campina, iar la finalul descinderilor Mihai Matei si sotia acestuia, Aura, au fost adusi cu duba la audieri, la DNA Ploiesti. Mihai Matei este suspectat ca a accesat fonduri europene in baza unor documente false, pretinzand ca a cumparat din bani europeni o statie de betoane pe care o detinea deja.

Anterior, la DNA Ploiesti fusesera adusi doi dintre angajatii firmei Matero Ama, audiati initial in calitate de martori, in urma audierilor procurorii schimband incadrarea juridica din cea de martor in cea de suspect, au declarat surse judiciare.

La ora transmiterii acestei stiri, omul de afaceri si sotia acestuia sunt la audieri, urmand ca anchetatorii sa dispuna eventualele masuri preventive in privinta acestora.

Procurorii DNA Ploiesti au facut, marti, cinci perchezitii la locuinte si sedii de firme din Prahova, dosarul in care este vizat si omul de afaceri prahovean a carui firma are de mai multi ani contracte cu Consiliul Judetean avand ca obiect suspiciuni de fraudare de fonduri europene intre 2010 si 2013.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii au descins si la sediul firmei Matero Ama, care are ca obiect de activitate constructiile si care in ultimii ani a avut contracte de deszapezire cu CJ Prahova. Sursele citate au precizat ca societatea Matero Ama este controlata de omul de afaceri Matei Mihai, suspectat in acest caz de fraude cu fonduri europene, cu un prejudiciu de doua milioane de euro.

Conform surselor citate, obiectul contractului fraudat este achizitia de utilaje necesare activitatii de constructii. Societatea Matero Ama a fost infiintata in anul 2004 si are sediul in municipiul Campina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri