Fostul director al Serviciului Roman de Informatii (SRI) Virgil Magureanu a spus, la iesirea de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde a stat aproape doua ore, nu este atributia lui sa reconstituie adevarul in cazul mineriadei din 13-15 iunie 1990, dar poate sa contribuie si sa dea declaratii care sa ajute la reconstituirea faptelor, scrie Mediafax.

"Este benefic ca s-au reluat cercetarile. Este singura declaratie pe care o pot face cu acest prilej. Nu este doar atributia mea sa reconstitui adevarul, sa contribui la asta, pot sa fac. Vom da declaratii in legatura cu toate cate s-au intamplat, cu raspunderile fiecaruia, dupa incheierea tuturor cercetarilor. Nu putem substitui nici instanta si nici factorii care sunt obligati sa reconstituie faptele", a declarat Magureanu.

Intrebat daca este acuzat tot de infractiuni contra umanitatii, la fel ca si Ion Iliescu, Magureanu a spus: "Asta este o intrebare de-a dreptul neroada".

Citeste si:

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) a anuntat, miercuri, inceperea urmaririi penale in dosarul Mineriadei, pe numele unor persoane, pentru infractiuni contra umanitatii, respectiv pentru reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii, din 13 iunie 1990.

Fostul presedinte Ion Iliescu si fostul director al SRI Virgil Magureanu au mers, miercuri, la Parchetul instantei supreme, fiind citati sa dea declaratii in dosarul Mineriadei.

Oficiali din Parchetul instantei supreme au anuntat apoi ca, in dosarul Mineriadei, a inceput urmarirea penala impotriva fostului presedinte Ion Iliescu, iar acestuia i s-au adus la cunostinta acuzatiile, pentru infractiuni contra umanitatii, respectiv pentru reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii, din 13 iunie 1990.

Sursa foto: Mediafax Foto