Instanta Judecatoriei Gaesti a admis astfel propunerea de liberare conditionata a lui Ioan Niculae, formulata de Comisia de specialitate din cadrul Penitenciarului Gaesti. Hotararea nu este definitiva, putand fi contestata de procurori la Tribunalul Dambovita, scrie Mediafax.

In 22 septembrie, Tribunalul Dambovita a respins o solicitare a lui Ioan Niculae de eliberare conditionata, considerand ca cererea este nefondata. Judecatorii de la Tribunalul Dambovita a mentinut astfel o decizie din 31 august, prin care Judecatoria Gaesti i-a respins omului de afaceri cererea de eliberare conditionata.

In motivarea deciziei din 31 august, magistratii Judecatoriei Gaesti arata ca omul de afaceri Ioan Niculae nu a fost eliberat conditionat deoarece perioada scurta petrecuta in inchisoare nu a convins instanta ca s-a indreptat. Magistratii au motivat ca Ioan Niculae indeplineste doar una dintre conditiile eliberarii conditionate, astfel ca nu poate fi admisa solicitarea sa de eliberare conditionata.

Citeste si:

Pedeapsa lui Niculae este de 914 zile, iar pentru a putea cere eliberarea conditionata, acesta trebuia sa execute o treime, respectiv 304 zile.

Ioan Niculae „merita sa fie eliberat, dupa ce, in cele cinci luni de detentie, a scris cinci carti”

Avocatul omului de afaceri declara ca acesta merita sa fie eliberat dupa ce, in cele cinci luni de detentie, a scris cinci carti. Cartile semnate de Ioan Niculae sunt in domenii precum agricultura si chimia, in care de altfel omul de afaceri are investitii. Doua dintre volume se intituleaza "Bioetanolul, combustibilul viitorului" si "Valorificarea energetica a biomasei".

In 2 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe patronul grupului SC Interagro SA Ioan Niculae, la doi ani si sase luni de inchisoare in doarul "mita la PSD". In acelasi dosar au fost condamnati Gheorghe Bunea Stancu, la trei ani de inchisoare, Gheorghe Teodorescu si Viorel Barac, la doi ani si sase luni cu executare.

Sursa foto: Mediafax Foto