Politistii fac perchezitii sambata, in Arges si Dolj, la locuintele a 10 persoane care ar fi inselat mai multe firme, de la care au preluat marfa, folosind datele unor societati fictive, si nu au mai transportat-o la destinatari, bunurile ajungand in Romania, unde au fost vandute pe piata neagra.

Potrivit Politiei Romane, perchezitiile, facute la 11 adrese din judetele Arges si Dolj, vizeaza probarea activitatii infractionale a zece persoane suspectate de inselaciune si constituirea unui grup infractional organizat, prejudiciul in acesta caz fiind de aproximativ 400.000 de euro, arata Mediafax.

Membrii grupului infractional ar fi folosit datele de identificare ale unor societati comerciale fictive, cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfa, si au plasat comenzi pe bursele de transport international de marfa. Dupa confirmarea comenzilor, marfurile incarcate nu mai ajungeau la destinatia prestabilita, ci erau directionate spre Romania, unde ajungeau in baza unor documente de transport false. "Ulterior, bunurile erau valorificate pe piata neagra, la preturi subevaluate. Prejudiciul creat prin savarsirea infractiunii este de aproximativ 400.000 de euro, reprezentand contravaloarea marfurilor ce fac obiectul activitatii infractionale", a precizat sursa citata.

Perchezitiile sunt facute de politistii de investigare a criminalitatii economice din inspectoratele de politie judetene Arges si Dolj, sprijiniti de politisti de la Serviciile Actiuni Speciale din Arges, Dolj si Dambovita, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Arges. Actiunea este sprijinita si de Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri