Potrivit Politiei Romane, perchezitiile, facute la 11 adrese din judetele Arges si Dolj, vizeaza probarea activitatii infractionale a zece persoane suspectate de inselaciune si constituirea unui grup infractional organizat, prejudiciul in acesta caz fiind de aproximativ 400.000 de euro, arata Mediafax.

Membrii grupului infractional ar fi folosit datele de identificare ale unor societati comerciale fictive, cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfa, si au plasat comenzi pe bursele de transport international de marfa. Dupa confirmarea comenzilor, marfurile incarcate nu mai ajungeau la destinatia prestabilita, ci erau directionate spre Romania, unde ajungeau in baza unor documente de transport false. "Ulterior, bunurile erau valorificate pe piata neagra, la preturi subevaluate. Prejudiciul creat prin savarsirea infractiunii este de aproximativ 400.000 de euro, reprezentand contravaloarea marfurilor ce fac obiectul activitatii infractionale", a precizat sursa citata.

Perchezitiile sunt facute de politistii de investigare a criminalitatii economice din inspectoratele de politie judetene Arges si Dolj, sprijiniti de politisti de la Serviciile Actiuni Speciale din Arges, Dolj si Dambovita, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Arges. Actiunea este sprijinita si de Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana.