Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Alba, 160 de politisti fac 64 de perchezitii in Alba, Bihor si Cluj si Mures, la persoane banuite de evaziune fiscala, executarea de activitati miniere fara permis sau licenta, furt si spalare de bani, scrie Mediafax.

Astfel, in Alba au loc 59 de perchezitii, in Mures - trei si cate una in Bihor si Cluj. Conform sursei citate, anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2013 - 2015, 48 de persoane ar fi exploatat, fara autorizatie, zacamant aurifer din galerii miniere sau halde aflate in conservare din Muntii Apuseni.

In fapt, din cercetari a reiesit ca suspectii ar fi sustras, prelucrat si comercializat produse aurifere, introducandu-le fara forme legale in circuitul economic sau plasandu-le la case de amanet sub forma unor garantii, fara returnarea sumelor de bani imprumutate.

Prejudiciul cauzat in acest caz este estimat la peste 600.000 de lei. Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.