4 Noiembrie 2015

Legile care il fac responsabil pe primarul Piedone de tragedia de la Clubul Colectiv



Incendiul de la Clubul Colectiv, care a ucis 32 de tineri, ar fi putut fi prevenit daca Primaria Sectorului 4 si-ar fi exercitat atributiile prevazute de lege. Patronii clubului sunt acuzati oficial de omor din culpa si vatamare din culpa. Costin Mincu, Alin Anastasescu si Paul Gancea au fost dusi luni pe sus in fata anchetatorilor.

Actionarii Clubului Colectiv Costin Mincu, Alin Anastasescu si Paul Gancea au fost audiati, luni, timp de mai multe ore. Pe seara, cei trei au fost scosi incatusati din sediul Parchetului General dupa ce au fost pusi sub acuzare. Anchetatorii au renuntat la acuzatiile initiale de omor calificat si distrugere calificata. Cercetarile vizeaza acum doar infractiunile de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, fapte pedepsite de lege mult mai bland.

Astfel, pentru omor calificat, vinovatii risca 25 de ani de inchisoare, in timp ce pentru omor din culpa pedeapsa este de maximum 10 ani si 6 luni. In plus, infractiunea de distrugere calificata, la care s-a renuntat, este pedepsita cu pana la 12 ani de inchisoare. In schimb, pentru noua acuzatie de vatamare corporala vinovatii nu risca mai mult de 4 ani de inchisoare.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.



Citeste si