C.P. Piedone, retinut de DNA. Mandatul, anuntat fix la o saptamana de la tragedia din Colectiv

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost retinut, vineri seara, de procurorii DNA, fiind acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual in legatura cu autorizarea clubului Colectiv.

Piedone a fost scos incatusat din sediul DNA, unde a fost audiat vineri timp de mai multe ore. La intrebarile jurnalistilor, fostul edil a raspuns: "Am incredere in justitie". Piedone va fi prezentat sambata instantei, cu propunere de arestare preventiva.

El este urmarit penal de procurorii DNA pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, si fals intelectual, potrivit unui comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor, in calitate de functionar public - primar al sectorului 4 Bucuresti, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, constand in incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prevazute in Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 si Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea ca a emis acordul de functionare nr. 3909/14.01.2015 si autorizatia de functionare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfasurarii activitatii de catre S.C. Colectiv Club S.R.L., la punctul de lucru din strada Tabacarilor nr. 7, sector 4 Bucuresti.

Prin aceasta, fostul edil a cauzat vatamarea drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale Primariei Sectorului 4 Bucuresti, in urma carora reprezentantii S.C. Colectiv Club S.R.L., care au putut desfasura activitati de alimentatie publica, au obtinut un folos necuvenit in cuantum de 62.298 lei, mai spun procurorii.

Citeste si:
Hoții bancomatelor din două localități din Galați au fost prinși în...
Hoții bancomatelor din două...

De asemenea, pentru a autoriza functionarea clubului Colectiv, Piedone a emis cele doua acte administrative (acordul de functionare si autorizatia de functionare), prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca S.C. Colectiv Club S.R.L indeplinea cerintele legale necesare avizarii, se mai arata in comunicat.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane, mai spun anchetatorii.

Cristian Popescu Piedone a fost audiat, vineri, la sediul DNA, unde a fost adus cu mandat.

Citeste si:
Este anul 2025, se comemoreaza 10 ani de la Colectiv
Este anul 2025, se...
Sursa foto: Mediafaxfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri