Piedone si angajatele primariei, eliberati din arest preventiv

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone si cele doua angajate din primaria de sector, arestati sambata, vor fi pusi in libertate, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti le-a admis contestatiile. Decizia a fost luata de judecatorul Luchian Constantin Constantinescu.

Acesta a admis contestatiile celor trei inculpati la masura arestului preventiv dispusa in 7 noiembrie de Tribunalul Bucuresti. Decizia este definitiva, astfel ca Piedone, Luminita Larisa Ganea si Aurelia Iofciu vor fi pusi in libertate, scrie Mediafax.

Piedone este acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual, privind emiterea autorizatiei de functionare pentru clubul Colectiv, unde un incendiu a izbucnit pe 30 octombrie, ducand la decesul a 50 de persoane si ranirea a peste 150. Aurelia Iofciu, sefa Serviciului autorizari comerciale din Primaria Sectorului 4, si Luminita Larisa Ganea, angajata la acelasi serviciu, sunt la randul lor acuzate de procurorii DNA de complicitate la abuz in serviciu si la fals intelectual.

In motivarea deciziei de arestare a celor trei de la Tribunalul Bucuresti se arata ca procurorii au argumentat ca primarul si cele doua angajate nu au facut niciun demers din cele stipulate in atributiile lor, atunci cand au eliberat autorizatia de functionare pentru Colectiv, "nici macar demersul minim si firesc de a analiza si de a numara documentele depuse de solicitant".

Procurorii au invocat si faptul ca "inculpatul Popescu Cristian Piedone a desfasurat activitate si in domeniulalimentatiei publice, anterior functiei de primar, asa incat rezulta un tablou complet al indolentei sale in aprecierea ca acordarea de autorizatii se rezuma la declaratii pe proprie raspundere, o suma de bani achitata la ghiseu drept taxa si cateva documente formale". "De altfel, in acelasi mod se manifesta si comportamentul celor doua inculpate, concordant modului de lucru imprimat de primar la Sectorul 4", au mai aratat procurorii.

Citeste si:
Cu ce si-a acoperit Piedone cautiunea de 1,5 milioane de lei
Piedone si-a acoperit...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Doi patroni ai clubului Colectiv, eliberati din arest preventiv
Setari Cookie-uri