Romania se afla intre primele trei state din Europa in ceea ce priveste nivelul ridicat al consumului de antibiotice, astfel incat incadrarea acestei practici drept problema de siguranta nationala nu este una nejustificata, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Administratia Prezidentiala a organizat, joi, la initiativa Societatii Romane de Microbiologie, dezbaterea "Antibioticele – utilizare in exces si rezistenta, impact major asupra sanatatii publice", cu prilejul Zilei Europene de Constientizare asupra Consumului si Rezistentei la Antibiotice, scrie Mediafax.

"In conditiile in care tara noastra se afla intre primele trei state din Europa in ceea ce priveste nivelul ridicat al consumului de antibiotice, incadrarea acestei practici drept problema de siguranta nationala nu este una nejustificata. Astfel, Administratia Prezidentiala isi propune sa ofere, cu acest prilej, expertilor prezenti la eveniment o platforma de dialog si dezbatere in vederea identificarii de solutii concrete si strategii de interes national adaptate sistemului de sanatate din Romania", precizeaza sursa citata.

Rezistenta la antibiotice reprezinta o amenintare reala la adresa sanatatii publice atat la nivel national, cat si la nivel international, fiind tema majora a celui mai recent summit al liderilor G7 desfasurat la Schloss Elmau, Germania (7-8 iunie 2015).

"Cresterea continua a rezistentei microbiene la antibiotice a atins in ultimii ani nivelul unei amenintari serioase la adresa sanatatii populatiei la nivel international. Avem, din pacate, o cunoastere limitata a dimensiunilor fenomenului in tara noastra. Ceea ce stim este extrem de ingrijorator si au fost parcursi prea putini pasi in comparatie cu celelalte state europene catre controlul rezistentei microbiene. Este necesara identificarea de solutii pentru a defini obstacolele ce trebuie depasite in cadrul unui program de actiune national destinat combaterii rezistentei la antibiotice", a afirmat, in cadrul dezbaterii, Dr. Diana Paun, consilier de Stat in Departamentul Sanatate Publica al Administratiei Prezidentiale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri