Soferii isi vor putea achita amenzile auto la orice banca, trezorerie sau primarie, procesul verbal urmand sa contina pretiparite datele de plata, cu un cont unic la Finante, iar politistul va introduce procesul verbal in sistemul informatic, potrivit unui proiect de lege al Finantelor.

"Avem un proiect de lege in Parlament pentru plata amenzilor auto de catre persoanele fizice, poate am putea grabi putin lucrurile. Procedura actuala ar putea fi inlocuita cu efectuarea platii oriunde, pentru ca procesul verbal va contine informatiile de plata", a declarat Valentin Mavrodin, director general al Directiei Generale Trezorerie si Contabilitate Publica din cadrul Ministerului Finantelor Pubice.

Proiectul ar putea fi implementat pana la sfarsitul anului viitor. El a precizat ca amenzile vor putea fi platite la orice banca, trezorerie, primarie, respectiv oriunde exista un sistem care permite o plata de catre o autoritate locala.

Plata se va efectua intr-un cont unic, la Trezoreria Finantelor Publice. Toate procesele verbale vor fi pretiparite cu o serie unica cu cifra de control, contul unic, iar politistul trebuie sa completeze doar suma si CNP-ul persoanei respective.

"Procesul verbal va fi introdus in sistem de catre politisti. Astfel, toate informatiile se vor reconcilia imediat, nu vor mai fi situatii in care te duci la primarie si ti se spune ca nu ai platit amenda, tu spui ca ai platit si te pune sa aduci dovada de plata", a mentionat Mavrodin.

El a subliniat ca termenul de 48 de ore, in care soferii puteau achita amenda la jumatatea contravalorii, este inlocuit cu 15 zile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri