Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) este un veritabil distribuitor de bauturi alcoolice avand in vedere ca scoate periodic la vanzare cantititi insemnate de spirtoase confiscate de la agentii economici.

Potrivit datelor furnizate de jucatorii din piata, evaziunea fiscala din domeniul industriei de bauturi spirtoase depaseste 75%, iar dimensiunea acestui fenomen se poate observa si prin oferta Fiscului privind vanzarile de alcool.

De exemplu, Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti organizeaza, incepand cu 11 decembrie, vanzarea directa a peste 600 de sortimente de bauturi alcoolice – coniac, whisky, vin, bere, vodca, rom sau sampanie. In functie de sortiment si de cantitate, preturile de vanzare pleaca de la cativa lei si ajung pana la cateva sute de lei pe bucata.

Fiscul scoate la vanzare, printre multe altele, 15 sticle de whisky Johnnie Walker Blue Label (0,7 litri), pretul de evaluare, cu TVA, fiind de 505 lei. In piata, pretul unei astfel de bauturi depaseste 1.000 de lei. De asemenea, peste 3.000 de sticle de vodca Absolut Blue (1 litru), la un pret de evaluare de 31 de lei/bucata, in conditiile in care pretul pietei este de aproximativ 70 de lei.

Citeste in continuare pe adevarulfinanciar.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri