Deputatul PNL Ioan Oltean este audiat miercuri la Comisia juridica a Camerei Deputatilor, care urmeaza sa ia o decizie cu privire la ridicarea imunitatii sale, liberalul precizand ca nu doreste sa fie "salvat" de la arestarea preventiva de colegii deputati, ci vrea sa se salveze singur.

Intrebat daca vrea sa fie "salvat" de la arestarea preventiva de catre colegii parlamentari, Ioan Oltean a spus ca nu. "Vreau sa ma salvez singur", a spus deputatul liberal, inaintea audierii sale din comisia juridica, scrie Mediafax.

Liberalul a venit insotit de cei trei avocati ai sai. Dezbaterile se afla in plina desfasurare, la ora transmiterii acestei stiri, urmand ca, la finalul audierilor, membrii comisiei sa decida prin vot secret daca dau curs cererii DNA, raportul fiind unul consultativ. Deputatul PNL Catalin Teodorescu, cercetat pentru coruptie in acelasi dosar al despagubirilor ilegale, urmeaza sa intre si el la audieri.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor s-a reunit, incepand cu ora 12.00, pentru a discuta cererile DNA de incuviintare a arestarii preventive in cazul deputatilor PNL Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, cei doi fiind prezenti la comisie pentru a-si studia dosarul, inaintea audierii.

Cei doi deputati au venit miercuri la comisie, de la ora 9.00, pentru a-si studia dosarul. Potrivit deciziei Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, votul in plen asupra ridicarii imunitatii celor doi ar urma sa aiba loc pe 9 decembrie. PNL si PSD au anuntat ca vor vota in favoarea cererilor justitiei.

Citeste si:
Aviz favorabil pentru arestarea preventiva a lui Ioan Oltean
Cererea DNA de arestare...

Directia Nationala Anticoruptie a cerut saptamana trecuta aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea preventiva a parlamentarilor Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, in dosarul in care sunt urmariti penal pentru fapte de coruptie privind despagubiri ilegale de aproape 109 milioane lei date de ANRP lui Mihai Rotaru.

Ioan Oltean este urmarit penal pentru trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Catalin Florin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), trimis in judecata sub control judiciar in alta cauza, este urmarit penal pentru abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Dosarul vizeaza despagubirea ilegala acordata de comisia ANRP omului de afaceri Mihai Rotaru, actionar la CS Universitatea Craiova, care in 2011 a primit aproape 109 milioane de lei pentru un teren din Pitesti in suprafata de peste 61.000 de metri patrati. Despagubirea a fost acordata in perioada in care Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP era condusa de Crinuta Dumitrean.

Anchetatorii au stabilit, in baza probelor, ca deputatul Ioan Oltean, "care avea relatii cointeresate cu cesionarul si cu presedinta ANRP", a intervenit la aceasta din urma pentru urgentarea si aprobarea despagubirii in favoarea cesionarului. "In schimb, numitul cesionarul i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind in incinta unei parohii", sustin procurorii DNA.

Citeste si:
Rovana Plumb anunta ca ramane simplu europarlamentar
Rovana Plumb anunta ca ramane...

Deputatul Catalin Florin Teodorescu este acuzat ca, impreuna cu alti inculpati, membri in comisia din ANRP - Crinuta Dumitrean, atunci presedinte al ANRP, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Marko Attila, Rodica Constantinovici si Lacramioara Alexandru -, a aprobat ilegal raportul de evaluare prin care terenul de peste 61.000 de metri patrati din Pitesti a fost evaluat la 108.932.000 de lei (aproximativ 25 de milioane de euro), suma acordata drept despagubire lui Mihai Rotaru.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Aviz favorabil pentru arestarea lui Catalin Teodorescu