10 Decembrie 2015

Legea care le permite alesilor incompatibili sa se roteasca pe functii a trecut de Camera Deputatilor. Cristiana Anghel, initiatorul proiectului



Camera Deputatilor a adoptat tacit un proiect de lege initiat de senatoarea ALDE Cristiana Anghel care le permite alesilor incompatibili sa candideze din nou, pentru o alta functie decat cea in care au fost gasiti incompatibili. Proiectul contravine legislatiei in vigoare si, totodata, ignora o decizie a Curtii Constitutionale.

"Daca a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie care a generat starea de incompatibilitate ori existenta conflictului de interese, pe o perioada de trei ani de la incetarea mandatului", se arata in proiectul modificat initiat de senatoarea ALDE Cristiana Anghel. Tot astazi a trecut tacit si o alta propunere legislativa a PSD, impreuna cu UDMR, care reglemteaza regimul incompatibilitatilor.

Potrivit proiectului de lege, un primar, viceprimar sau consilier local aflat in stare de incompatibilitate, nu mai poate candida pentru niciuna din aceste 3 functii, timp de 3 ani. Asemenea proiectului initiat de Cristiana Anghel, alesii locali incompatibili pot insa candida pentru alte functii publice decat cele trei, cum ar fi o functie de senator sau deputat. Aceeasi regula se aplica pentru presedintii, vicepresedintii / consilierii judeteni, respectiv pentru deputati, senatori si europarlamentari.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.



Citeste si