Doi dintre patronii clubului Colectiv, Paul Gancea si Costin Mincu (foto dreapta), vor fi eliberati din arest preventiv si plasati in arest la domiciliu, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis definitiv, luni, sa le inlocuiasca masurile preventive, in dosarul in care sunt acuzati de ucidere din culpa.

Tribunalul Bucuresti a admis contestatiile formulate de Paul Gancea si Costin Mincu si a decis inlocuirea arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu, potrivit Mediafax.

Cei doi patroni ai clubului Colectiv au formulat contestatia la Tribunalul Bucuresti dupa ce Judecatoria Sectorului 4 le-a respins, in 14 decembrie, cererile de inlocuire a masurii preventive, ei fiind in arest preventiv din 3 noiembrie, in dosarul in care sunt acuzati de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie de ucidere din culpa in cazul incendiului din 30 octombrie, soldat cu 62 de morti si aproximativ o suta de raniti.

Decizia Tribunalului Bucuresti este definitiva, Paul Gancea si Costin Mincu urmand sa plece la locuintele lor dupa ce decizia instantei va fi comunicata Arestului Politiei Capitalei.

Cel de-al treilea patron al clubului Colectiv, Alin Anastasescu, a formulat separat cerere de inlocuire a masurii arestului preventiv, care va fi luata luni in discutie la Judecatoria Sectorului 4.

Citeste si:
PSD trebuie sa spuna cu ce bani a organizat mitingul din Bucuresti
De ce PSD trebuie sa faca...

Potrivit procurorilor PICCJ, "incendiul s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului, in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor si pentru izolare fonica pe stalpii de sustinere, pereti si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinta mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in club".

Anchetatorii au aratat ca patronii Colectiv, desi au dat o declaratie pe proprie raspundere ca vor respecta limita maxima de 80 de locuri pe scaune, au incalcat obligatia, in seara zilei de 30 octombrie intrand, intr-un spatiu de 425 de metri patrati, aproximativ 400 de persoane. Procurorii au pus sechestru pe bunurile celor trei patroni ai clubului.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoana. Aproape 150 de raniti au fost internati atunci in spitale din Capitala, iar 39 dintre acestia au fost transferati in spitale din strainatate. Dintre persoanele internate, 35 au murit, 24 in tara si 11 in strainatate.

Citeste si:
Proiectul Magistralei 5 de metrou, din Drumul Taberei, a fost deblocat
Proiectul Magistralei 5 de...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Urmatoarea tragedie, la Otopeni? Filmare cu imbulzeala INGROZITOARE