Plenul Senatului a adoptat legea privind pensiile alesilor locali cu 86 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si nicio abtinere. Liberalii au iesit din sala inaintea votului, scrie Mediafax.

Legea, in forma adoptata de plenul Senatului, prevede ca primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresdintii Consiliilor Judetene care indeplinesc conditiile varstei standard de pensionare esalonate au dreptul la incetarea mandatului la indemnizatie pentru limita de varsta daca nu sunt realesi pentru un nou mandat.

Pentru mandate incomplete, indemnizatia pentru limita de varsta se calculeaza proportional cu perioada de mandat efectiv exercitata, dar nu mai putin de un mandat de primar, viceprimar, presedinte sau vicepresedinte de Consilii Judetene.

Citeste si:

Primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii Consiliilor Judetene care beneficiaza de indemnizatia pentru limita de varsta si care au ocupat pana la varsta de pensionare si alte functii pentru care este stabilita indemnizatia pentru limita de varsta, prin alte acte normative, au obligatia sa opteze pentru una dintre indemnizatii.

De indemnizatia pentru limita de varsta benficiaza si primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresdintii Consiliilor Judetene care au avut anterior intrarii in vigoare a prezentei legi calitatea de primar, viceprimar, presedinte sau vicepresedinte de Consiliul Judetean.