Anchetatorii au descins la 50 de adrese din Bucuresti si judetele Arges, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Caras-Severin, Cluj, Dolj, Galati, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Timis, Valcea si Vaslui, fiind vizate mai multe persoane suspectate intr-un dosar in care se fac cercetari pentru efectuarea fara drept de operatiuni cu articole pirotehnice si comercializare catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni, potrivit Mediafax.

La finalul perchezitiilor, 50 de persoane pe numele carora au fost emise mandate de aducere vor fi audiate la sediile inspectoratelor de politie, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane. In urma investigatiilor s-a stabilit ca, incepand din iunie, reprezentantii unei societati comerciale cu sediul in municipiul Timisoara ar fi comercializat mai multor persoane, vizate in cauza, articole pirotehnice din categoriile celor destinate folosirii exclusiv de catre pirotehnicieni.

Articolele pirotehnice ar fi fost comandate si primite de catre persoanele vizate prin intermediul unor firme de curierat, pentru a evita eventuale controale din partea autoritatilor. Perchezitiile sunt facute sub coordonarea Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase din Politia Romana si Parchetului Judecatoriei Timisoara. Actiunea este sprijinita de SRI si Directia de Informatii si Protectie Interna.

Sursa foto: Mediafax Foto