Primarul din Baia de Arama, sotia sa si mai multi functionari publici din cadrul Oficiului pentru Finantarea Investitiilor Rurale Sud-Vest Oltenia, intre care si un consilier judetean, au fost trimisi in judecata pentru fraude cu fonduri europene, intr-un dosar cu un prejudiciu de 40.000 de euro.

Primarul orasului Baia de Arama, Rafael Dunarintu, si sotia sa, Mihaela Dunarintu, au fost trimisi in judecata dupa ce anchetatorii au stabilit ca aceasta ar fi beneficat de fonduri europene in baza Masurii 112 a proiectului "Instalarea tinerilor fermieri”, in suma totala de 40.000 de euro, desi nu indeplinea conditiile pentru obtinerea sumelor, aceasta fiind ajutata de catre mai multi functionari ai Centrului Regional si Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale sa intocmeasca, in fals, declaratiile necesare la dosar, transmite agentia Mediafax.

Astfel, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, Mihaela Dunarintu, care detine functia de director al Liceului Tehnologic "Constantin Brancoveanu" din Baia de Arama, judetul Mehedinti, a fost trimisa in judecata, in cursul lunii decembrie, pentru doua fapte de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, pentru obtinerea fondurilor europene si pentru patru infractiuni de fals in declaratii.

Tototdata, primarul din Baia de Arama, Rafael Dunarintu, a fost trimis in judecata pentru doua infractiuni de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete si patru infractiuni de complicitate la fals intelectual.

DNA mai arata ca alti sase functionari - Coifan Catalin Virgil, Cosmin Dumitru Steanta, Ileana Breaza, Eugen Surdila, Iovici Cornelia si Adelina Serdin - din cadrul Centrului Regional si Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale 4 SV Oltenia, Serviciul Leader si Investitii Non - Agricole au fost trimisi in judecata pentru complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete in vederea accesari de fonduri europene si fals intelectual.
Cosmin Streanta este consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Mehedinti din partea PNL.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au aratat ca, in perioada 2012-2014, Mihaela Dunarintu, in calitate de director la Liceul Tehnologic "Constantin Brancoveanu", din orasul Baia de Arama, cu ajutorul primarului si al functionarilor, a declarat in fals si a folosit declaratii care atestau fapte si imprejurari nereale ce au fost folosite ulterior, drept conditii esentiale, la accesarea fondurilor nerambursabile din bugetul Uniunii Europene prin Masura 112 a proiectului "Instalarea tanarului fermier", in suma totala de 40.000 euro.

"Dunarintu Ionel Rafael, in calitate de primar al orasului Baia de Arama, judetul Mehedinti, i-a determinat si i-a ajutat pe ceilalti inculpati, functionari in cadrul Centrului Regional si Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale, sa intocmeasca doua rapoarte de verificare in teren, in care au mentionat, in mod nereal, ca situatia verificata in teren este conforma cu realitatea, iar verificarea s-a efectuat in prezenta inculpatei Dunarintu Mihaela. Aceste documente au fost intocmite in prezenta inculpatului Dunarintu Ionel Rafael si stampilate de acesta din urma, desi nu avea calitatea ceruta de lege", se arata in rechizitoriul intocmit de catre procurorii DNA.

Totodata, sotia primarului ar fi omis cu intentie, potrivit anchetatorilor, sa cuprinda in declaratiile de avere aferente anilor 2011, 2012, 2013 si 2014 mai multe bunuri imobile pe care le dobandise la data completarii documentelor respective.
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit s-a constituit parte civila in cadrul procesului penal cu suma de 172.931,80 lei.

Tototdata, procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce apartine Mihaelei Dunarintu.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mehedinti, cu propunere de a se mentine masura asiguratorie dispusa in cauza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri