8 Ianuarie 2016

Om de afaceri din Pitesti, retinut pentru evaziune fiscala cu prejudiciu de 3,6 mil. lei



Un om de afaceri din Pitesti a fost retinut intr-un dosar in care este suspectat de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 3,6 milioane de lei, in urma unor tranzactii comerciale cu piese auto.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de Politia Judeteana Arges, politistii de la Investigarea Criminalitatii Economice au retinut, miercuri, un barbat in varsta de 45 de ani, din Pitesti, suspectat de evaziune fiscala, noteaza Mediafax.

Conform anchetatorilor, in perioada 2008-2010, in calitate de administrator al unei societati comerciale care avea ca obiect de activitate vanzarea de piese auto si accesorii, el nu ar fi inregistrat in evidentele contabile relatiile comerciale cu peste 30 de parteneri din judetele Arges, Sibiu, Prahova, Valcea, Satu Mare, Dambovita si Bistrita-Nasaud, cu scopul de a se sustrage de la indeplinirea obligatiilor fiscale catre bugetul de stat.

In acest dosar a fost calculat un prejudiciu total in cuantum de 3.600.000 de lei, reprezentand TVA si impozit pe profit. In cursul zilei de joi, barbatul va fi prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Arges in vederea formularii unei propuneri de arestare preventiva.



Citeste si