Romania va fi evaluata mai pozitiv decat Bulgaria in raportul Comisiei Europene (CE) in domeniul Justitiei si Afacerilor Europene, a declarat sambata vicepremierul bulgar Ekaterina Zaharieva, relateaza site-ul Novinite.com.

Intr-un interviu pentru postul national bulgar de radio BNR, ea a recunoscut ca Bucurestiul a inregistrat, in ultimul an, performante cu mult mai bune in ceea ce priveste cazurile judecate, in lupta impotriva coruptiei la nivel inalt si in lupta impotriva crimei organizate, potrivit Mediafax. Raportul cu privire la Bulgaria urmeaza sa fie prezentat, odata cu cel referitor la Romania, pe 27 ianuarie.

"Ceea ce asteapta (UE) de la noi sunt rezultate in cazuri concrete, in timp ce noi vorbim mai degraba despre independenta justitiei", a declarat vicepremierul bulgar. "Am vorbit mult despre (modificarile) Constitutiei ca fiind un pas catre independenta (justitiei), insa mai sunt de facut pasi importanti, iar modificarile la legea privind sistemul judiciar sunt cele care vor garanta aceasta independenta", a spus Ekaterina Zaharieva, in urma unei intalniri cu oficiali UE la Bruxelles.

Sursa foto: Walencienne / Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Dancila: Am luat cele mai ambitioase masuri de stimulare a afacerilor