McDonald’s a incheiat, la finele saptamanii trecute, o tranzactie complexa prin care actiunile McDonald’s System of Romania Inc., o companie inregistrata in Delaware si care detine filiala din Romania au fost vandute catre Premier Capital S.R.L., o filiala a companiei malteze Premier Capital plc. Tranzactia a inclus, de asemenea, o franciza in temeiul careia fosta filiala romaneasca a lui McDonald’s va continua sa opereze pe plan local sub celebra marca de restaurante de tip fast-food.

Modelul fusese implementat anterior cu succes de catre compania americana si cea malteza in state precum Malta, Grecia sau in Tarile Baltice.

Compania McDonald's a fost consiliata de o echipa a Tuca Zbarcea & Asociatii, din care au facut parte in principal Cornel Popa (Partener) si Andreea Lisievici (Managing Associate). Serviciile avocatilor de la Tuca au inclus asistenta oferita McDonald’s in negocierea, executarea si incheierea documentelor tranzactiei.

Citeste si:

Pe cealalta parte a tranzactiei, Musat & Asociatii a reprezentat Premier Capital in tranzactia care include toate cele 67 de restaurante McDonald’s din Romania, cele 19 cafenele McCafe si franciza locala a McDonald’s.

Echipa Musat & Asociatii a fost implicata in toate etapele procesului de preluare - atat in negocierile purtate de Premier Capital cu McDonald’s, cat si in cele cu banca finantatoare a unei parti din pretul de achizitie, BRD-Groupe Societe Generale, fiind formata din 9 avocati printre care Razvan Stoicescu, Partner, Miruna Suciu, Partner, Vlad Cordea, Managing Associate, Bogdan Ghera, Associate, Adrian Danciu, Associate si Raluca Alexandru, Associate. De asemenea, Musat & Asociatii este implicata in toate aspectele legate de finalizarea si indeplinirea conditiilor subsecvente operatiunii de preluare.

Pentru Premier Capital, Romania devine a sasea piata unde compania detine franciza McDonald’s si va fi totodata si cea mai mare. Prin comparatie, in toate celelalte cinci piete sunt circa 60 de restaurante. Compania malteza este francizor pentru McDonald's si in Malta, Estonia, Letonia, Lituania si Grecia.

Sursa foto: Sursa foto: Radu Bercan/Shutterstock