Perchezitii ce vizeaza persoane banuite de evaziune fiscala au loc in mai multe judete ale tarii

Politistii fac miercuri douazeci de perchezitii, dintre care 16 in judetul Alba, si cate una in Cluj, Mures, Hunedoara si Bistrita Nasaud la persoane banuite de evaziune fiscala, prejudiciul estimat fiind de 2,5 milioane de lei.

Politisti ai Inspectoratului de Politie Judetean Alba, sprijiniti de agenti din Cluj, Mures, Hunedoara si Bistrita Nasaud, fac douazeci de perchezitii domiciliare si pun in executare mai multe mandate de aducere emise pe numele a zece persoane banuite de evaziune fiscala, conform unui comunicat de presa al Politiei Alba, conform Mediafax.

”Cele zec persoane sunt banuite ca, in anul 2013, in baza unor documente contabile false au inregistrat cheltuieli fictive in contabilitatea societatilor pe care le reprezinta, ulterior insusindu-si sumele de bani”, precizeaza Politia Alba.

Documentele false erau emise in numele unor societati comerciale de tip fantoma, iar pentru a da aparenta de legalitate operatiunilor economice inregistrate in contabilitate, platile erau facute prin sistemul bancar, potrivit sursei citate.

In baza mandatelor de aducere emise, cele zece persoane, banuite de infractiuni de evaziune fiscala, vor fi duse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Alba, pentru audieri. Perchezitiile se fac sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Alba.

Sursa foto: ChiccoDodiFC / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri