Politistii fac miercuri douazeci de perchezitii, dintre care 16 in judetul Alba, si cate una in Cluj, Mures, Hunedoara si Bistrita Nasaud la persoane banuite de evaziune fiscala, prejudiciul estimat fiind de 2,5 milioane de lei.

Politisti ai Inspectoratului de Politie Judetean Alba, sprijiniti de agenti din Cluj, Mures, Hunedoara si Bistrita Nasaud, fac douazeci de perchezitii domiciliare si pun in executare mai multe mandate de aducere emise pe numele a zece persoane banuite de evaziune fiscala, conform unui comunicat de presa al Politiei Alba, conform Mediafax.

”Cele zec persoane sunt banuite ca, in anul 2013, in baza unor documente contabile false au inregistrat cheltuieli fictive in contabilitatea societatilor pe care le reprezinta, ulterior insusindu-si sumele de bani”, precizeaza Politia Alba.

Documentele false erau emise in numele unor societati comerciale de tip fantoma, iar pentru a da aparenta de legalitate operatiunilor economice inregistrate in contabilitate, platile erau facute prin sistemul bancar, potrivit sursei citate.

In baza mandatelor de aducere emise, cele zece persoane, banuite de infractiuni de evaziune fiscala, vor fi duse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Alba, pentru audieri. Perchezitiile se fac sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Alba.

Sursa foto: ChiccoDodiFC / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri