Tudor Daniel George a ajuns joi dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru fi audiat intr-un dosar in care este suspectat ca a primit bani penru a schimba rezultatele controlului desfasurat la Carpatica Asigurari, au declarat, surse judiciare, conform Mediafax.

Daniel Tudor a demisionat in octombrie 2013 din functia de vicepresedinte al ASF, invocand motive personale si incompatibilitatea intre membrii Consiliului ASF si membrii Parlamentului Romaniei, dupa ce sotia sa a fost aleasa parlamentar.

Fostul vicepresedinte ASF mai are un dosar penal inca din 2014, atunci cand procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de Daniel George Tudor, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice. Procurorii au aratat ca exista indicii temeinice potrivit carora: In perioada mai – iunie 2013, inculpatii Carabulea Ilie, Mirzac Marian, Mustatea Radu, impreuna cu alte persoane, au constituit o asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Prin initierea, respectiv, constituirea acestui grup infractional, Carabulea Ilie si Mirzac Marian au reusit, in mod fraudulos, in perioada mai – decembrie 2013, sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F) asupra activitatii societatii de asigurari respective, astfel incat sa nu reiasa deficiente grave. Gruparea a fost sprijinita de Ovidiu Ioan Cezar Giurgea si Tudor Daniel – George, functionari cu atributii de conducere si executie in cadrul A.S.F. In perioada martie - aprilie 2013, Tudor Daniel – George, calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, a ignorat concluziile unui raport de control intocmit de catre functionarii A.S.F care evidentia deficiente grave la societatea de asigurari detinuta si controlata indirect de Carabulea Ilie.

Sursa foto: Mediafax Foto