Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis condamnarea, in prima instanta, la 3 ani si 3 luni de inchisoare cu executare in cazul fostului europarlamentar, Adrian Severin, pentru luare de mita si trafic de influenta.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca in perioada decembrie 2010 - martie 2011, europarlamentarul Adrian Severin a acceptat promisiunea a doua persoane de a-i plati 100.000 de euro anual, in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European, conform Mediafax.

Fostul europarlamentar a fost condamnat la 3 ani si 3 luni de inchisoare cu executare, dupa ce la ultimul termen procurorii au solicitat condamnare cu inchisoare pentru Adrian Severin.

Potrivit anchetatorilor, in schimbul banilor, Adrian Severin ar fi acceptat sa voteze impotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele doua persoane pretindeau ca o sustin, acestea fiind in realitate reporteri de la "Sunday Times".

La cei 100.000 de euro se adauga si suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte care ar fi fost efectuate de Severin in legislativul european, in legatura cu depunerea de amendamente.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Cum pot recupera firmele o parte din sponsorizări prin reducerea impozitului
Setari Cookie-uri