Senatul a incuviintat miercuri cererea DNA privind urmarirea penala a senatorului Gabriel Oprea, au declarat surse parlamentare.

Senatorul social democrat Laurentiu Florian Coca a anuntat in plenul Senatului ca cerera DNA a fost aprobata cu 71 de voturi "pentru", 52 de voturi "impotriva" si un vot anulat, conform Mediafax.

Gabriel Oprea a plecat de la Senat dupa dezbaterile din plen, in timpul votului, spunand ca "tot ce avea de declarat a declarat in plen".

"Intotdeauna mi-am facut datoria, am respectat legea si va rog sa votati impotriva acestei cerei", a spus Oprea in fata colegilor.

Senatorul a explicat colegilor ca toate serviciile au identificat amenintari la adresa ministrilor de Interne, inclusiv la adresa lui si ca a fost reinfiintata o unitate pentru protectie pentru protectia ministrilor.

Citeste si:
Moartea politistului Bogdan Gigina: poate incepe judecata pe fond
Moartea politistului Bogdan...

Dosarul lui Oprea contine doua volume. Potrivit raportului elaborat de Comisia juridica, dosarul a fost constituit la data de 9 ianuarie, pe baza denunturilor formulate de 3 functionari din DIPI, care au solicitat si au primit statut de martor amenintat si protejarea datelor de indentificare. In iulie 2015, Oprea, impreuna cu fostul sef DIPI, Nicolae Gheorghe, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuielile operative ale DIPI si a aprobat achizitia unui autoturism Audi A8, cu incalcarea prevederilor legale.

Potrivit aceluiasi document, fostul sef al DIPI le-a transmis senatorilor juristi un document in care sustine ca au fost constate demersuri de accesare ilegala a comunicatiilor de serviciu ale ministrului Oprea, interceptarea ilegala a convorbirilor sale in mediul ambiental si au fost primite mesaje de amenintare de catre ministru si unii membri ai familiei sale, acesta fiind motivul pentru care s-a achizitionat masina Audi A8.

"Toate institutiile acreditate, ma refer la SRI, servicul secret al Armatei, Interne au identificat amenintari la adresa fostei conduceri a Ministerului de Interne, inclusiv a mea. In acest sens, Directia de Informatii si Protectie Interne a actionat in consecinta, au reinfiintat o unitate care exista si inainte pentru paza conducerii si protectia Ministerului de Interne. Au plecat de la zero, in acest sens au achizitionat printre altele si o masina. Nu am cerut eu acest lucru, se poate dovedi, sunt documente", a spus senatorul.

Citeste si:
Newsweek: Cum și-a ascuns primarul Mutu, PSD, șase apartamente
Newsweek: Cum și-a ascuns...
Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
COVID-19| Cum putem limita expunerea personalului implicat în operațiuni vamale?
Setari Cookie-uri