8 Martie 2016

Cristian Rizea poate fi arestat de DNA, deputatii din Comisia juridica au avizat pozitiv cerea DNA



Deputatii din Comisia juridica au avizat pozitiv luni cererea DNA privind arestarea social-democratului Cristian Rizea.

Rezultatul a fost anuntat de Ciprian Nica, vicepresedinte al Comisiei juridice. Potrivit acestuia, 11 deputati au votat ''pentru'', 3 ''impotriva'', iar 5 s-au abtinut. Ciprian Nica a confirmat oficial si rezultatele votului in cazul cererii de retinere - 13 deputati au votat ''pentru'', 3 ''impotriva'', iar alti 3 s-au abtinut, conform Mediafax.

Procurorii DNA cer Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii deputatului Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.

"La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei intelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Coltea Lucian, om de afaceri cu cetatenie americana, suma de 200.000 euro, iar la cateva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro - in total 300.000 euro - pentru ca in schimb sa intervina la nivelul a doua autoritati, Regia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) si primaria comunei Chiajna, astfel incat Coltea Lucian sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti", se arata intr-un comunicat DNA.



Citeste si