Nicoleta Toncea, presedintele Interagro, a fost citata la DIICOT in dosarul in care Interagro a ajuns sa primeasca preferential gaze la preturi mici in urma interventiilor la Romgaz. In acelasi dosar mai sunt cercetati Ioan Niculae si Adriean Videanu.

Apropiata lui Ioan Niculae, Nicoleta Toncea, nu a dorit sa spuna de ce au chemat-o procurorii la intrarea in sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, conform News.ro.

In urma declaratilor unor surse judiciare, Nicoleta Toncea a fost citata la DIICOT pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile din dosarul privind interventii la Romgaz pentru ca firma Interagro sa primeasca preferential gaze la preturi mici.

In acelasi dosar, saptamana trecuta au fost la DIICOT Ioan Niculae si fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, pentru a li se aduce la cunostinta acuzatiile si faptul ca au calitatea de inculpat.

Omul de afaceri Ioan Niculae este urmarit penal pentru instigare la abuz in serviciu, sustragere de sub sechestru si spalare de bani, iar Adriean Videanu, ministru al Economiei in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, pentru constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare.

Ioan Niculae executa din aprilie 2015 pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare primita in dosarul "Mita la PSD".

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca dosarul "Romgaz – Interagro” este aproape finalizat si va fi trimis la instanta dupa ce procurorii DIICOT le vor prezenta inculpatilor toate acuzatiile si probele adunate in cei aproape trei ani de ancheta privind interventii la Romgaz pentru ca firma lui Ioan Niculae sa primeasca preferential gaze la preturi mici.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri