Procurorii DNA au trimis Inaltei Curti de Casatie si Justitie dosarul in care deputatul Cristian Rizea este cercetat sub control judiciar pe cautiune pentru trafic de influenta si spalare de bani, alaturi de un om de afaceri.

Cristian Rizea, deputat in Parlamentul Romaniei, a fost trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor, alaturi de omul de afaceri Lucian Coltea, care este cercetat pentru cumparare de influenta si spalare de bani, dosarul urmand sa fie judecat de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

"In perioada septembrie - decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins in mod direct, pentru sine, de la inculpatul Coltea Lucian, om de afaceri cu cetatenie americana, suma de 300.000 euro disimulata sub forma a doua contracte de imprumut fictive, in schimbul promisiunii, indeplinite ulterior, ca va interveni la nivelul a doua autoritati, Regia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) si primaria comunei Chiajna, astfel incat sa fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor doua autoritati" precizeaza procurorii intr-un comunicat de presa, dat publicitatii de Mediafax.

In anul 2009, parlamentarul ar fi primit 300.000 de euro pentru a interveni la cele doua institutii "astfel incat o persoana din familia lui Coltea Lucian sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti, respectiv ca omul de afaceri sa obtina dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat in litigiu cu primaria comunei Chiajna", arata DNA.

Potrivit procurorilor, Cristian Rizea ar fi incheiat patru contracte de imprumut false pentru a disimula provenienta sumei. Ulterior, "in cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfasurarii prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori si le-a spus sa nu relateze adevarul organelor de urmarire penala, promitandu-le celor doi ca, in perspectiva ca va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spatiu comercial in zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici", explica procurorii DNA.

Citeste si:
DNA cere incuviintarea pentru retinerea si arestarea lui Rizea
DNA cere incuviintarea...

Cristian Rizea este cercetat sub control judiciar pe cautiune dupa ce deputatii nu au incuviintat cererea DNA de arestare preventiva, omul de afaceri Lucian Coltea fiind cercetat in arest la domiciliu.

Sursa foto: Mediafax foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
10 generali din SRI, trecuti in rezerva de Klaus Iohannis