Inspectorii vamali din Portul Constanta Sud - Agigea au confiscat marfuri susceptibile de a fi contrafacute, in valoare de peste 110.000 de euro, dupa un control asupra unor containere sosite din China pentru societati comerciale cu sediul in Galati si Bucuresti.

Inspectorii de la Biroul de frontiera Constanta Sud, actionand in baza analizei de risc, au controlat amanuntit, marti, doua containere sosite din China cu marfuri pentru doua societati comerciale cu sediul in Galati, respectiv Bucuresti, potrivit Directiei Regionale Vamale Galati, informeaza Mediafax.

Ei au descoperit astfel aproape trei mii de produse, lampi cu led si jucarii din plastic, bunuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuala.

Valoarea totala a acestora, daca ar fi fost comercializate la valoarea bunului original, este de aproximativ 113.770 de euro.

Autoritatea vamala a retinut bunurile contrafacute, in vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmand a fi dispuse masurile legale ce se impun, in timp ce politistii de frontiera au deschis in cauza un dosar penal pentru punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate.

Citeste si:
Invazie de marfuri chinezesti contrafacute
Invazie de marfuri chinezesti...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Marfuri contrafacute descoperite in Portul Constanta