Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2, a fost arestat preventiv de catre Curtea de Apel Bucuresti. Acesta este acuzat ca pentru a facilita retrocedarea mai multe terenuri de peste 83.000 de metri patrati a luat mita un teren de 1. 500 de metri patrati, invaloare de 4,2 milioane de euro.

Judecatorul de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea procurorilor DNA si a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Neculai Ontanu, conform News.ro

Instanta a mai dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a avocatei Loredana Claudia Radu si a secretarului Consiliului Local al Sectorului 2, Toma Sutru.

Neculai Ontanu, Loredana Radu si Toma Sutru sunt liberi de joi seara, cand le-a expirat ordonanta de retinere pentru 24 de ore. In urma deciziei instantei, cei trei trebuie sa se prezinte la Arestul Politiei Capitalei pentru a fi incarcerati, in caz contrar urmand sa fie ridicati de politisti si dusi in arest.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat joi cererea procurorilor DNA de arestare preventiva a primarului Neculai Ontanu, a avocatei Loredana Radu si a lui Toma Sutru, dar a amanat pentru vineri pronuntarea deciziei.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti poate fi contestata de cei trei la instanta suprema, care va hotari definitiv daca acestia raman in arest, vor fi plasatii in arest la domiciliu sau vor fi cercetati sub control judiciar.

Primarul Sectorului 2 este acuzat ca a luat mita un teren de 1.500 de metri patrati, in valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri de aproximativ 83.500 de metri patrati unui beneficiar al drepturilor litigioase, denuntator in cauza.
Avocata Loredana Radu este suspectata ca a intermediat primirea terenului de catre Ontanu, cumparandu-l alaturi de o alta persoana la un pret mult redus.

In dosar apare si numele lui Gabriel Oprea

Potrivit referatului procurorilor, avocata a revandut apoi jumatate din suprafata de 1.000 mp pe care o cumparase ea, catre Gabriel Oprea, care a obtinut de la Primaria Sectorului 2 autorizatia sa construiasca acolo un hotel. Ridicarea imobilului de 10 niveluri a fost autorizata pe malul Lacului Tei, intr-o zona verde, unde nu se construieste.

Pe Toma Sutru, procurorii DNA il acuza ca a cerut si a primit de la acelasi denuntator suma totala de 2.000.0000 euro, pentru a facilita reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor in suprafata totala de 83.500 de metri patrati.

Omul de afaceri Marius Locic a fost miercuri seara la sediul DNA pentru a fi audiat in dosarul primarului Sectorului 2 Neculai Ontanu, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Numele lui Marius Locic a fost vehiculat de mai multe ori in presa in legatura cu tranzactii cu terenuri din Sectorul 2, facute in urma unor retrocedari in care ar fi fost implicat si omul de afaceri Gheorghe Stelian.

Ontanu este la al patrulea mandat de primar al sectorului 2. De-a lungul timpului, numele lui a fost invocat in mai multe scandaluri. Cel mai recent a fost la inceputul anului, cand s-a descoperit ca Ontanu ar fi semnat doua autorizatii diferite, insa cu aceeasi data si acelasi numar de inregistrare, pentru construirea Arenei Nationale.

In februarie, Neculai Ontanu anunta ca va candida pentru al cincilea mandat la Primaria Sectorului 2, din partea UNPR si beneficiind de sprijinul PSD.

Avocata Loredana Radu este nepoata fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, i-a aparat pe Victor Ponta, Mircea Cosma si Nicolae Dumitru si a lucrat pentru una dintre firmele lui Dorin Cocos.

Oprea i-a fost Loredanei Radu coordonator pentru lucrarea de doctorat sustinuta de aceasta in 2010 la Academia Nationala de Informatii. Radu este suspectata de plagierea lucrarii de doctorat, ca de altfel mai multi doctoranzi coordonati de Oprea, intrati in atentia presei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fostul primar Neculai Ontanu paraseste arestul preventiv