31 Martie 2016

Cererea de retinere a lui Sebastian Ghita, respinsa de Camera Deputatilor



Solicitarea DNA de retinere a lui Sebastian Ghita a fost respinsa de Camera Deputatilor. Votul a fost secret, cu bile. In sala au fost prezenti 302 deputati.

Votul a fost secret, cu bile. La numararea voturilor s-au inregistrat 166 de voturi impotriva, in conditiile in care au fost prezenti 302 deputati, conform News.ro

Deputatul Sebastian Ghita a vrut sa intre in sala de sedinte a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, unde se numarau voturile exprimate pentru solicitarea DNA in cazul sau de retinere, fiind oprit de jurnalisti, care l-au atentionat ca doar Comisia de numarare are acces.

Dupa finalizarea votului privind incuviintarea retinerii sale, Sebastian Ghita a iesit din plenul Camerei Deputatilor in urma secretarilor de sedinta care duceau urnele cu bile in sala Biroului Permanent.

Usa fiind lasata deschisa in urma ultimului deputat care a intrat in sala, Sebastian Ghita a incercat sa intre in incapere, insa jurnalistii l-au strigat pe deputat, atentionandu-l ca nu are acest drept.

In sala de numarare a voturilor pot intra doar membrii Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, alaturi de membrii comisiei de numarare.
In urma observatiilor jurnalistilor, membri ai Comisiei de numarare l-au vazut pe deputat incercand sa intre si l-au atentionat la randul lor ca accesul nu este permis, iar Sebastian Ghita, dupa cateva zeci de secunde de asteptare in fata usii, a plecat, zambind.



Citeste si