Plotitistii de frontiera de la Cruceni au prins opt migranti ( cinci din Sri Lanka, doi din Irak si unul din Siria) precum si calauza lor, un sarb, in incercarea lor de de a patrunde in interiorul Romaniei, conform Mediafax.

Un numar de opt migranti – cinci din Sri Lanka, doi din Irak si unul din Siria – precum si calauza lor, un sarb, au fost prinsi de politistii de frontiera de la Cruceni, in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 2, potrivit unui comunicat de presa transmis joi de Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara.

Conform sursei citate, politistii de frontiera din zona i-au observat pe acestia cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, in timp ce se deplasau pe jos, pe camp, dinspre frontiera spre interiorul tarii. Imediat mai multe patrule au intervenit si i-au prins pe migranti si pe calauza lor la aproximativ 200 de metri in interiorul Romaniei, toti fiind condusi la sediul sectorului de frontiera pentru cercetari.

Citeste si:

„In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca grupul era format din opt persoane de sex masculin si o persoana de sex feminin, avand varste cuprinse intre 19 si 73 de ani. Acestia proveneau din Sri Lanka, Irak, Siria si Serbia si nu aveau documente asupra lor. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca cetateanul sarb avea rolul de calauza a migrantilor, iar migrantii au declarat ca s-au cunoscut in Belgrad, unde au oferit cate 1.000 de euro de persoana unui alt cetatean sarb, pentru a-i sprijini sa ajunga in Germania”, se arata in documentul citat.

Cei opt migranti au fost predati unei echipe din cadrul Serviciului pentru Imigrari Timis, iar calauza a fost prezentata procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, care au dispus retinerea acesteia pentru 24 de ore. Cetateanul sarb urmeaza sa fie prezentat in cursul zilei de joi magistratilor acestei instante cu propunere de arestare preventiva.

Sursa foto: Schmidt_Alex / Shutterstock