La data de 5 martie Tribunalul Sibiu a dispus arestarea preventiva a omului de afaceri Ilie Carabulea si a altor persoane, intr-un dosar instrumentat de DIICOT Sibiu. Ulterior, Curtea de Apel Alba Iulia a decis revocarea mandatului de arestare pe numele acestuia . Ca si motivare judecatorii precizand ca la prima decizie, cea a Tribunalului Sibiu, nu s-a mentionat in incheiere perioada pentru care s-a luat masura preventiva si data pana la care a fost dispus arestul preventiv, conform Mediafax.

Astfel, Inspectia Judiciara va face verificari pe doua paliere, atat in ceea ce ii priveste pe judecatori cat si in privinta procurorilor DIICOT, pentru a se stabili daca este vorba despre abateri disciplinare.

Directia de inspectie judiciara pentru judecatori va verifica maniera in care magistratii care au luat prima decizie au facut respectiva eroare materiala, pe baza careia la contestatie au fost revocate mandatele de arestare.

Citeste si:

Directia de inspectie judiciara pentru procurori va stabili daca procurorii implicati au savarsit o abatere disciplinara pentru ca nu au sesizat instanta in vederea indreptarii respectivei erori.

Ilie Carabulea este cercetat alaturi de alte persoane intr-un dosar al DIICOT, acuzatiile procurorilor fiind de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu, evaziune fiscala si spalare de bani. Prejudiciul constatat de DIICOT fiind de aproximativ 70 milioane de lei.

Sursa foto: Mediafax Foto