''Nu pot sa ma prezint in fata cetatenilor sa le cer votul cat timp sunt intr-o ancheta penala. Imi retrag candidatura pentru ca nu pot sa periclitez sansele PNL de a castiga Primaria Capitalei'', a argumentat el, conform Mediafax.

Totodata, Orban a anuntat ca isi da demisia din functia de prim-vicepresedinte al PNL si din cea de vicepresedinte a Camerei Deputatilor.

''Nu am dezamagit deocamdata pe nimeni. In 25 de ani nu am fost niciodata banuit de fapte de coruptie. Cand am venit la DNA nu stiam toate aceste detalii. PNL va decide pe cine va sustine de acum'', a afirmat liberalul.
''Sunt afectat sufleteste, ma simt intr-un fel nedreptatit, dar nu pun in niciun fel la indoiala activitatea DNA in acest caz'', a conchis el.

"Am calitatea de inculpat. Este legat de ceva petrecut mai de curand. PNL a sustinut permanent lupta impotriva coruptiei, permanent in toate ocaziile solicitarile formulate de DNA si nu voi face nicio exceptie in acest caz", a declarat Ludovic Orban la iesirea din sediul DNA.
Totodata, acesta a declarat jurnalistilor ca nu vrea sa perlicliteze sansa partidului de a castiga alegerile la Primaria Capitalei.

"Nu mai candidez. Nu am incasat niciun leu. Deodamdata nu am dezamagit pe nimeni. Instanta decide daca o persoana este sau nu nevinovata. Cariera nu mi s-a oprit aici. Eu nu ma joc cu viata politica si cu activitatea publica. Atata timp cat sunt implicat intr-un proces de natura penala nu pot sa ma prezit in fata cetatenilor sa le cer votul. Ma simt intr-un fel neindreptatit dar nu pun in niciun fel la indoiala activitatea pe care o desfasoara DNA", a mai spus liberalul.

Citeste si:

Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat luni, pe pagina sa de Facebook, ca a fost citat de procurorii DNA pentru a fi audiat, mentionand ca este curios sa afle motivul pentru care a fost chemat.

"Astazi ma voi abate de la programul obisnuit, nu particip la nicio intalnire cu alegatorii, nu particip la nicio emisiune, nu ma intalnesc cu specialisti independenti pentru finalizarea programului pentru bucuresteni, astazi am aflat ca trebuie sa fac altceva. La ora 15:00 voi fi prezent la sediul DNA, unde am fost invitat. Astept curios sa aflu care sunt motivele pentru care am fost convocat", a anuntat pe pagina sa de Facebook candidatul Partidului National Liberal la Primaria Capitalei, Ludovic Orban.

Prim-vicepresedintele PNL nu a precizat in mesajul postat care este calitatea in care a fost citat de procurorii anticoruptie.

Ludovic Orban a cerut 50.000 de euro unui om de afaceri pentru campania electorala. Procurorii DNA au anuntat ca prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, este cercetat sub control judiciar pentru folosirea influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, acesta solicitandu-i unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorala din vara anului 2016.

Sursa foto: Mediafax Foto