Presedintele Senatului a precizat, joi, intr-un comunicat de presa, ca a fost invitat telefonic la audiere, in calitate de martor, in dosarul 259/p/2015.

"Doresc sa aduc la cunostinta presei ca, in respect pentru reglementarile legale privind confidentialitatea anchetei, nu voi face declaratii nici la sosirea si nici la plecarea din sediul DNA. Totodata, doresc sa fac cunoscut faptul ca informatia legata de prezenta mea la DNA Brasov era cunoscuta doar de subsemnatul si de lucratorul DNA care m-a invitat telefonic", mai precizeaza Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele Senatului a mai spus ca, de regula, informeaza cu promptitudine presa despre activitatile sale de interes public, asa cum poate fi apreciata prezenta sa la DNA in calitate de martor.

"De aceasta data, in mod premeditat, am tinut strict secreta aceasta informatie pentru a verifica daca lucratorii DNA scurg informatii confidentiale catre presa. Cu putina vreme in urma, am fost contactat din lumea presei cu intrebarea: ”Este adevarat ca ati fost invitat la DNA Brasov ?”. Q.E.D., asa ca am hotarat sa dau publicitatii acest comunicat", mai spune Tariceanu.

Sursa foto: Mediafax Foto