15 Aprilie 2016

Fraude informatice cu prejudiciu de 900.000 de euro: mai multi tineri din Valcea sunt cercetati



Procurorii si politistii de la Crima Organizata au ridicat mai multi tineri din judetul Valcea sub suspiciunea de fraude informatice asupra mai multor cetateni din state ale Uniunii Europene, prejudiciul fiind estimat la 900.00 de euro, anunta Politia romana

Politia Romana anunta, printr-un comunicat de presa, ca impreuna cu procurorii DIICOT au facut, joi, 25 de perchezitii in judetul Valcea si in Bucuresti pentru prinderea unor suspecti de fraude informatice asupra unor cetateni din alte state ale Uniunii Europene, conform Mediafax.

Potrivit anchetatorilor 26 de persoane sunt suspectate ca in perioada 2014-2016, ar fi indus in eroare mai multi oameni, organizand licitatii frauduloase pe diferite site-uri de internet. Prejudiciul a fost calculat de anchetatori la 900.000 de euro.

“Cei in cauza ar fi postat din Romania anunturi fictive de vanzare a unor bunuri, in special utilaje agricole, pe site-uri specializate in vanzari on-line. Astfel, in prima faza, acestia ar fi intrat in contact pe internet cu potentiali clienti din strainatate, discutand despre bunurile oferite spre vanzare, dupa care i-ar fi indrumat pe clienti sa achite contravaloarea produsului prin transfer bancar intr-un cont deschis in Polonia”, se mai arata in comunicatul Politiei Romane.

"Dupa ce erau facute platile, banii erau transferati in conturi deschise la banci din Romania si retrase de la ghiseu sau ATM", mai informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane.

Toti cei 26 de suspecti au fost condusi pentru audieri la sediul DIICOT- structura teritoriala Valcea.



Citeste si