20 Aprilie 2016

Domeniul farmaceutic are termen pana in 2017 pentru a separa distribuirea angro fata de cea cu amanuntul



Domeniul farmaceutic va avea timp intreg anul 2016 pentru a separa activitatea de vanzare angro de ceea cu amanuntul, presedintele Klaus Iohannis promulgand legea in acest sens.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale , seful statului a semnat decretul privind promulgarea legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 67/2015 privind prorogarea termenului prevazut la art. III din Legea nr. 91/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, conform Mediafax.

Executivul a adoptat, in ultima sedinta a anului, o ordonanta de urgenta care proroga cu trei luni - pana la 31 martie 2015 - termenul pana la care societatile din domeniul produselor farmaceutice trebuie sa separe activitatea de furnizare angro de cea cu amanuntul.

Deputatii au adoptat insa un amendament prin care extind termenul pana la 31 decembrie 2016, pe motiv ca data decisa de Guvern nu este ''acoperitoare''.

Guvernul explica, intr-un comunicat remis MEDIAFAX la sfarsitul lui 2015, ca, in absenta acestei masuri, asigurarea stocurilor de medicamente din farmacii ar fi fost periclitata, in conditiile in care 400 de furnizori de medicamente nu ar mai fi putut alimenta piata incepand cu 1 ianuarie 2016 intrucat nu au indeplinit conditia de separare a activitatii.



Citeste si