Sursele au precizat ca Urdareanu a purtat tehnica la una dintre intalnirile pe care le-a avut cu Ludovic Orban, inregistrandu-l pe acesta cand ii cerea 50.000 de euro, bani care urmau sa ajunga la doi patroni de televiziune, Sorin Oancea, directorul B1 Tv, si Cozmin Gusa, actionarul postului Realitatea Tv, pentru a isi asigura aparitiile televizate in timpul campaniei electorale. Sursele citate au precizat ca Ludovic Orban ar fi incercat sa negocieze un contract de promovarea si cu o alta televiziune, insa suma ceruta de acea televiziune este prea mare.

Potrivit procurorilor, Urdareanu a acceptat intelegerea "in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri".

Inregistrarea ambientala facuta de Tiberiu Urdareanu a fost depusa ca proba, in dosar

Sorin Oancea, director general al postului de televiziune B1 Tv si Cozmin Gusa, actionar al postului Realitatea Tv, au fost audiati ca martori in acesta cauza, ambii sustinand ca nu au cerut si primit bani de la Ludovic Orban.
Ludovic Orban nu a intrat in posesia banilor pe care i-a solicitat lui Urdareanu, fiind necunoscut motivul pentru care ulterior nu s-a mai intalnit cu omul de afaceri.

Tiberiu Urdareanu este judecat, alaturi de primarul din Iasi, Gheorghe Nechita, pentru ca i-ar fi dat mita edilului pentru implementarea de catre UTI, firma pe care o detine, a sistemului de management al traficului din Iasi. Ulterior deschiderii dosarului, omul de afaceri a facute mai multe denunturi pentru a isi reduce pedeapsa. Un alt dosar deschis in urma denuntului formulat de Urdareanu este cel al primarului din Craiova, Lia Olguta Vasilescu.

Sursa foto: Mediafax Foto