Judecatoria Sectorului 4 a analizat, miercuri, cinci noi contestatii la candidatura lui Cristian Popescu Piedone pentru Primaria Sectorului 4. Printre contestatari se afla si avocata Eleonora Arjoca. Ea a sustinut in fata judecatorului ca, in cazul alegerilor, candidaturile depuse pe mai multe liste sunt nule de drept.

Piedone si-a depus candidatura, a doua oara, din partea Partidului Puterii Umaniste, si nu ca independent, asa cum a facut prima data. “Nu se poate retine faptul ca textul de lege s-ar fi referit doar la cazurile de redepunere a candidaturii de catre acelasi partid politic. Dezavuam aceasta teza potrivit careia legiuitorul ar fi urmarit tocmai incurajarea traseismului politic - cum, de altfel, s-a si procedat in cazul de fata”, a declarat Arjoca in fata instantei.

Avocata Eleonora Arjoca a contestat si rapiditatea cu care s-au adunat peste 5.000 de semnaturi pentru candidatura lui Piedone si a cerut judecatorului sa le verifice in amanunt. “Este cel putin curioasa viteza cu care au fost stranse semnaturile depuse de catre candidat”, a declarat, pentru News.ro, Eleonora Arjoca.

Citeste si:

Judecatorii au analizat contestatiile lui Adrian Golu, Eleonora Arjoca, Eugen Catalin Iancu, Alexandru Constantin Corcau si Gheorghe Piperea.
In sala, contestatarii au sustinut ca sunt nule de drept candidaturile depuse atat pe liste de partid, cat si ca independent. In replica, avocatul lui Piedone a sustinut ca legiutorul se refera la candidaturi concomitente.

La un moment dat s-a vorbit despre faptul ca, imediat dupa ce tribunalul i-a respins candidatura ca independent, Piedone s-a reapucat de strans semnaturi si a adunat doua zile tot din postura de independent, pana cand s-a inscris in partidul Mariei Grapini. In acest context, avocatul Gheorghe Piperea a cerut sa se inlature listele adunate ca independent.

Sursa foto: Mediafax Foto