Fiul omului de afaceri Dan Adamescu s-a ales cu mandat de arestare preventiva in lipsa, emis de Tribunalul Bucuresti

Cererea Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva a lui Bogdan Alexander a fost admisa de catre Tribunalul Bucuresti. Decizia nu este definitva. Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

In ordonanta procurorilor se arata ca "in cursul lunilor iunie si decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander impreuna cu tatal sau a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti - Sectia VII Civila pentru ca in schimb, acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Adamescu Grigore Dan, conform News.ro

Anchetatorii au mai sustinut ca au facut numeroase demersuri pentru a asigura prezenta lui Bogdan Alexander Adamescu in fata organelor judiciare, insa acesta ar fi urmarit tergiversarea cercetarilor fata de el si in final sustragerea de la urmarirea penala.

"Avand in vedere aspectele mentionate anterior, la data de 25 martie 2016, procurorii au inaintat Tribunalului Bucuresti referatul cu propunere de arestare preventiva in lipsa a inculpatului Adamescu Bogdan Alexander, pe o perioada de 30 zile, de la data punerii in executarea a mandatului de arestare preventiva", au precizat procurorii.

Acest dosar s-a constituit ca urmare a disjungerii dintr-o cauza penala in care au fost trimisi in judecata patru judecatori din cadrul Tribunalului Bucuresti – Sectia a VII-a civila, in legatura cu pretinderea si primirea unor sume de bani si bunuri in schimbul favorizarii unor interese de afaceri, au mai aratat anchetatorii.

Citeste si:
Alexander Adamescu poate fi extradat
Alexander Adamescu poate fi...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri