6 Mai 2016

Record national: cum primea un medic 9 spagi in doua minute



Interceptarile ambientale facute de procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica (SUPC) din Parchetul General dezvaluie ca medicul Sebastian Telbis, medic-sef al Serviciului de Evaluari Medicale din cadrul Casei de Pensii Caras-Severin, primea spagi la foc automat. Doctorul a fost condamnat la trei ani cu executare pentru 291 infractiuni de luare de mita, conform Adevarul.

Din datele stranse de anchetatori reiese ca doctorul Sebastian Telbis, medic-sef al Serviciului de Evaluari Medicale din cadrul Casei de Pensii Caras-Severin, primea „in zilele bune” si 1000 de euro spaga pe zi. El a fost condamnat pe 24 martie 2015 de magistratii Curtii de Apel Timisoara la trei ani de inchisoare cu executare.

Doctorul a ajuns „celebru" dupa ce procurorii au descoperit la perchezitiile efectuate la domiciliul sau 108.465 de euro in numerar, 480 de lire sterline, 4.120 de dolari, 51.400 de lei si doua carnete CEC cu un sold de 178.220 de euro, emise de o banca din Austria. Magistratii au decis confiscarea sumelor si bunurilor provenite din spaga, dar si mai multe masini si un apartament care erau pe numele fiicei medicului, Laura Andreea Telbis. Procurorii au explicat ca acestea au fost cumparate din banii primiti ca mita.

Citeste articolul integral pe Adevarul.



Citeste si