Protestatarii, afiliati Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania (SLPR), dar si din alte organizatii sindicale, sunt atat din Bucuresti, cat si din mai multe judete, de unde au venit sambata dimineata, cu autocare. Acestia sunt imbracati cu veste rosii si au bannere rosii inscriptionate cu galben, cu judetul pe care il reprezinta.

Lucratorii postali scandeaza "Hotii" si "Demisia" si au bannere pe care scrie "Vrem concedii de odihna, nu doar pe hartie ci si faptic!", "Uniti vom capata drepturile prevazute in contractul colectiv de munca" si "Vrem salarii decente".

“Trebuie sa ne unim cu totii, indiferent de confederatie, pentru ca altfel astia (guvernantii - n.r.) fac numai ce vor. Prima revendicare este majorarea de salarii, dar conducerea v-a transmis sa mai aveti si voi putina rabdare. Am mai cerut sa se plateasca amenzile pentru soferii care parcheaza neregulamentar, pentru ca nu au unde si nici nu au ce face, ca ei sunt in timpul serviciului si trebuie sa isi faca treaba”, le-a spus presedintele SLPR, Matei Bratianu, protestatarilor.

Liderul sindical a mai spus ca a cerut conducerii companiei sa inceapa sa introduca la conducere criterii de performanta, abia dupa aceea si in randul lucratorilor postali, in conditiile in care angajatii sunt acuzati ca se opun criteriilor de performanta.

Citeste si:

“Directorul adjunct Rares Stanciu mi-a transmis aseara ca suntem in campanie electorala. Ca sa stiti si voi si sa spuneti si colegilor, nu avem in ce campanie sa fim pentru ca alegerile SLPR au fost anul trecut, iar campanie politica, nici atat. I-am explicat ca este campanie sociala”, a mai spus Bratianu.

Protestul este organizat de Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania, organizatie sindicala cu peste 20.000 de membri.

Principalele revendicari vizeaza cresterea salariilor, asigurarea conditiilor de munca decente, acordarea efectiva a concediilor de odihna, compensarea de catre stat a cheltuielilor efectuate de Posta Romana pentru furnizarea serviciului universal, obligatie impusa Postei prin decizia ANCOM si anularea datoriilor Postei Romane, provenite din amenzile aplicate de Consiliul Concurentei.

O alta revendicare a lucratorilor postali este incetarea impunerii, de catre conducerea Companiei Nationale Posta Romana, a efectuarii de munca neplatita, efectuata la ordin de catre factori postali, agenti, manuitori de valori, soferi, oficiante, diriginti.

Sursa foto: Mediafax Foto