Dragos Doros, ANAF: Aproape 200.000 de persoane fizice au datorii la stat, listele vor fi publicate luni

Intre 180.000 si 200.000 de persoane fizice au datorii la bugetul statului sau la alte bugete publice, iar listele sunt finalizate si vor fi publicate luni, a declarat presedintele Agentiei Natioanle de Administrare Fiscala (ANAF), Dragos Doros, intr-o emisiune difuzata duminica la Digi 24.

ANAF anuntase ca va publica listele la inceputul lunii mai, dar a amanat publicarea pe motiv ca in saptamana 25 - 29 aprilie a crescut foarte mult numarul contribuabililor care au decis sa isi stinga datoriile sau sa isi clarifice situatia fiscala, potrivit News.ro. Fiascul urmeaza sa publice doar numele persoanelor fizice care au restante la buget de cel putin 1.500 de lei.

"Listele vor fi urcate pe site luni. Nu as spune ca sunt liste ale rusinii, oricine poate trece printr-o astfel de situatie la un moment dat", a spus Dragos Doros, care nu a precizat valoarea totala a datoriilor persoanelor fizice. Pana acum, ANAF a publicat, in 3 mai, listele cu contribuabilii mijlocii lsi mari cu datorii neplatite la stat. Pe liste erau trecute 186 de companii mari cu datorii de 2,6 miliarde lei si alte 2.486 de firme mijlocii, care trebuie sa plateasca Fiscului 3,8 miliarde lei.

In 11 mai, ANAF a publicat o noua lista cu datornici la bugetul de stat si la celelalte bugete publice, care cuprinde 144.829 de contribuabili mici si institutii publice cu restante mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016, valoarea datoriilor neplatite fiind de 77,1 miliarde lei (17,2 miliarde euro), din care 81% sunt considerate nerecuperabile de catre Fisc.

"Aceasta lista este o contrangere benefica si pentru ANAF, si pentru contribuabili. Pentru noi, pentru ca avem ocazia sa ne facem un bilant si sa ne curatam datele", a mai afirmat Dragos Doros.

Citeste si:
ANAF are un nou presedinte - seful antifraudei de la CNAS
Premierul a numit un nou sef...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri