Alegeri locale 2016: DNA a ridicat mai multe documente de la Biroul Electoral Central si de la birourile electorale ale sectoarelor 1 si 4

Alegerile locale de anul acesta se confrunta cu noi momente tensionate. Procurorii DNA au ridicat de la Biroul Electoral Central si de la birourile electorale ale sectoarelor 1 si 4, legate de candidaturi la alegerile locale din 5 iunie, au declarat surse judiciare.

Alegerile locale din 2016 se confrunta, ca si cele din anii precedenti, cu probleme privind listele cu sustinatori ai unor candidati. Potrivit surselor citate, unele dintre documentele ridicate de anchetatori vizeaza liste cu sustinatorii unor candidati la alegerile locale, conform News.ro.

Actiunea are loc in cadrul unui dosar deschis in urma unei sesizari, au mai spus, pentru News.ro, sursele citate, care au precizat ca in aceasta cauza nu a fost inceputa urmarirea penala pe numele niciunei persoane.

Anchetatorii DNA au ridicat listele cu sustinatorii candidatului PNL Alexandru Nazare

Anchetatorii DNA au ridicat de la Biroul Electoral al Sectorului 1 listele cu sustinatorii candidatului PNL Alexandru Nazare, a declarat miercuri, pentru News.ro, presedintele BES, procurorul Alexandru Stoian.

Presedintele Biroului Electoral al Sectorului 1 a precizat ca documentele au fost ridicate de politistii judiciari de la Directia Nationala Anticoruptie. Documentele au fost puse la dispozitia anchetatorilor dupa ce a fost primita o solicitare din partea DNA, a mai spus Alexandru Stoian.

Actiunea a avut loc in cadrul unui dosar deschis in urma unei sesizari, au mai spus, pentru News.ro, sursele citate, care au precizat ca in aceasta cauza nu a fost inceputa urmarirea penala pe numele niciunei persoane.

Candidatul PNL la Primaria Secctorului 1 si-a depus in 22 aprilie candidatura la Biroul Electoral de sector, dosarul fiind insotit de 4.000 de semnaturi. Pentru depunerea candidaturii, Nazare avea nevoie de minimum 2.076 de semnaturi.

Sursa foto: Brian A Jackson / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri