Firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vanzarea in 152 de spitale de produse biocide neconforme, incepand din 2014, au stabilit procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, conform News.ro

In dosarul privind dezinfectantii folositi in spitale, din cercetarile efectuate pana in prezent a rezultat ca, in intervalul 2014 - 2016, Hexi Pharma a incheiat contracte de vanzare de produse biocide cu 152 de unitati medicale din Romania, arata Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), intr-un comunicat de presa transmis marti, conform News.ro

"Valoarea contractelor incheiate de Hexi Pharma cu aceste unitati medicale - avand ca obiect vanzarea de produse biocide cu privire la care s-au constatat nerespectari ale concentratiei substantelor active - este de circa 51 milioane de lei”, a precizat PICCJ.


Avocata firmei Hexi Pharma, Mihaela Bobe, a fost, marti, la Parchetul instantei supreme pentru a i se aduce la cunostinta prejudiciul stabilit de procurori in dosarul dezinfectantilor din spitale.

Procurorul general al PICCJ, Augustin Lazar, a declarat ca, in ultimele zile, anchetatorii au ridicat documentele relevante in dosarul dezinfectantilor din spitale, printre care contracte de vanzare-cumparare cu diverse spitale, in baza acestor documente fiind stabilit prejudiciul in cauza.

Dan Condrea ar fi urmat sa fie chemat pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile

Procurorul general a mai spus ca, dupa stabilirea prejudiciului, patronal Hexi Pharma, Dan Condrea, urma sa fie chemat de procurori pentru a i se aduce la cunostinta ca este invinuit pentru inselaciune in forma agravanta.

Dan Condrea a murit duminica seara, dupa ce a intrat cu masina intr-un copac, pe drumul dintre Corbeanca si Buiftea, in judetul Ilfov. Investigatia privind decesul lui Condrea este facuta de aceeasi procurori care fac ancheta in dosarul dezinfectantilor Hexi Pharma.
Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat, in 13 mai, ca procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus efectuarea urmaririi penale fata de compania Hexi Pharma pentru infractiunea de "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor".

Cate firme controla Dan Condrea

Alexandru Dan Condrea controla sau era actionar in Romania la cel putin sase firme, majoritatea din domeniul serviciilor medicale. Afacerile cumulate ale companiilor sale au depasit 30 milioane de lei in 2014.

Judecatoria Sectorului 5 a hotarat, in 16 mai, ca Hexi Pharma sa nu poata incepe, timp de doua luni, procedura de dizolvare sau lichidare, sa nu instraineze activele, sa nu diminueze capitalul social si sa nu faca niciun fel de transferuri banesti sau plati, cu exceptia salariilor si a platilor la utilitati, in aceasta perioada fiind interzisa orice vanzare de produse biocide. Instanta a admis astfel cererea Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) de suspendare a dizolvarii sau lichidarii firmei Hexi Pharma.

In urma acestei decizii, compania Hexi Pharma a renuntat, in 17 mai, la cererea de insolventa pe care a depus-o, pe 11 mai, la Tribunalul Bucuresti, instanta luand act de solicitarea firmei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri