Procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au pus sub acuzare si pe directorul de productie al Hexi Pharma, Mihail Leva, de profesie chimist, sub acuzatia de complicitate si participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor.

Directorul de productie al Hexi Pharma se va prezenta de doua ori pe saptamana la sectia de politie de care apartine in cadrul unui program de control judicar stabilit impreuna cu ofiterii de supraveghere. El este cercetat pentru infractiuni de complicitate si participatie improprie la zadarnicirea a combaterii bolilor. Mihail Leva a fost pus sub acuzare la scurt timp dupa ce procurorii au dispus retinerea directorului general al Hexi Pharma, Flori Dinu, potrivit News.ro.

Judecatoria Sectorului 5 va judeca, sambata, propunerea de arestare preventiva formulata de procurorii de la Parchetului ICCJ fata de directorul general al companiei Hexi Pharma, Flori Dinu. Ea este acuzata de 128 de infractiuni de inselaciune, majoritatea in forma continuata si de participare improprie la zadarnicirea combaterii bolilor.

Ea va fi scoasa din Arestul Central al Politiei Capitalei in cursul dupa-amiezii de sambata si prezentata in fata completului de judecata. Si chimistul de la Hexi Pharma a fost pus sub acuzare, iar procurorii au stabilit masura preventiva a controlului judiciar pe numele acestuia.

Anchetatorii o acuza pe Flori Dinu de 128 de infractiuni de inselaciune, dintre care 99 in forma continuata, si participare improprie la zadarnicirea combaterii bolilor. Potrivit surselor citate, procurorii i-au adus la cunostinta lui Flori Dinu ca are calitatea de suspect in dosarul dezinfectantilor diluati din spitale si au emis pe numele ei ordonanta de retinere pentru 24 de ore.

Directorul firmei Hexi Pharma a fost ridicata de politisti de la locuinta sa si dusa cu mandat la Parchetul instantei supreme, dupa ce a fost citata de procurori, dar nu s-a prezentat. Anchetatorii au facut perchezitii, joi, la sediul din Capitala al firmei Hexi Pharma, de unde au ridicat documente si medii de stocare a datelor.

Perchezitiile au fost facute la scurt timp dupa ce fosta sotie a lui Dan Condrea, Laura Georgescu, a declarat presei ca in calculatorul lui Condrea erau liste cu numele unor persoane care ar fi primit bani pentru ca afacerile Hexi Pharma sa fie protejate.

“In calculatorul din Goga, pe care am apucat sa-l perchezitionez cinci minute pana sa ma ia la bataie angajatii domnului Condrea, era in calculatorul lui personal din Goga. Erau listele la el si la Dinu Flori. Nominal si nu numai nominal. Erau niste liste pe partide. Adica fiecare director de spital apartinea de PSD, de PNL, si cu sume. Eu detin backup-uri pana la 2008, decembrie. Am intrat atunci in apartament, cu riscul sa ma impuste pentru ca stiam ca are pistol si am facut ultimul set de backup-uri”, a spus fosta sotie a lui Condrea.

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, in varsta de 41 de ani, a murit in 22 mai, dupa ce a intrat cu masina intr-un copac, pe un drum judetean, intre localitatile Corbeanca si Buftea. Investigatia privind decesul lui Condrea este facuta de aceiasi procurori care fac ancheta in dosarul dezinfectantilor Hexi Pharma.

Procurorul general al PICCJ declara, la inceputul saptamanii, ca dupa stabilirea prejudiciului in dosarul dezinfectantilor, Dan Condrea urma sa fie chemat de procurori pentru a i se aduce la cunostinta ca este invinuit pentru inselaciune in forma agravanta. Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala fata de compania Hexi Pharma pentru infractiunea de "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor".

Procurorii au stabilit ca firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vanzarea in 152 de spitale de produse biocide neconforme, incepand din 2014. Referitor la prejudiciul stabilit de anchetatori, Flori Dinu a aratat ca nu stie precis cum s-a estimat suma, dar ca ”aceasta coincide cu cifra de afaceri pe ultimii doi ani”.

Alexandru Dan Condrea controla sau era actionar in Romania la cel putin sase firme, majoritatea din domeniul serviciilor medicale. Afacerile cumulate ale companiilor sale au depasit 30 milioane de lei in 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri