Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Prahova, Raluca Brezeanu, politistii ploiesteni cerceteaza cazul unui tanar de 19 ani, suspectat ca, sambata dupa-amiaza, a furat un autobuz si a provocat un accident cu acesta.

Autobuzul apartine societatii comerciale Transport Calatori Express (TCE) SA, firma ce apartine Consiliului Local Ploiesti si care asigura transportul public in municipiu.

Directorul SC TCE SA, Cristian Iancovici, a declarat pentru News.ro ca autobuzul facuse o cursa intre Ploiesti Triaj si strada Rafinorilor si ca sooferul avea in program o pauza pana la urmatoarea cursa, motiv pentru care a oprit autobuzul in fata unui centru comercial din zona Garii de Sud, unde este capat de traseu pentru vehiculele TCE.

Citeste si:

Soferul a coborat sa mearga la toaleta lasand cheile in contact, moment in care tanarul de 19 ani a urcat in autobuz si a pornit la drum cu acesta. El a parasit zona Garii de Sud si a reusit sa intre pe o bretea a unui pod care duce spre iesirea catre Bucuresti din Ploiesti, insa a pierdut controlul volanului si a lovit un parapet de pe marginea drumului.

In urma accidentului, nimeni nu a fost ranit. Directorul firmei de transport a afirmat ca autobuzul este "destul de avariat".Politistii il cerceteaza penal pe tanar pentru furt si conducere fara permis.

Sursa foto: Christian Mueller/Shutterstock